sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Gozo ja sen nähtävyyksiä

Tänä viikonloppuna käytiin Merin kanssa Maltan yhdellä saarella, Gozolla. Gozon sanotaan olevan paikallisten piilopaikka. Se on kuin Malta 20 vuotta sitten. Gozoon pääsee lautalla Maltan Cirkewwa nimisestä kaupungista. Lautta matka kestää puolisen tuntia ja aika lautalla menee todella nopeasti. Onneksi meiltä täältä Mostasta kulkee bussit suoraan Cirkewwaan, niin ei jouduttu kiertämään Valletan kautta.


Gozon satama häämöttää

Lähdettiin aamulla hyvissä ajoin etsimään oikeaa bussia ja kohti lauttaterminaalia. Saavuttuamme Gozoon, mentiin ensimmäisenä Victoria nimiseen kaupunkiin. Ajatuksen oli mennä katsomaan sinistä ikkunaa Dwejraan, mutta bussi olikin juuri lähtenyt ja seuraava meni vasta tunnin päästä. Jäätiin sittenkin Victoriaan ja mentiin katsomaan Cittadellan katedraalia. Siellä oli hieno kirkko ja upeat maisemat. Liput katedraaliin maksoi 4e/kpl. Sitten meille meinasi tulla jo kiire bussiin, joten ei auttanut muu kuin pistää juoksuksi.




kirkko sisältä


kirkko ulkoa

Sininen ikkuna oli paljon suurempi, mitä olin kuvista ymmärtänyt. Ikkunaa oli moni turisti katsomassa. Turistien määrä hämmästytti meitä suuresti, koska ajateltiin, että talvi aikaan siellä ei olisi niin paljon ihmisiä. Vietettiin tunti kuvia otellen ja ihaillen sinistä ikkunaa. Sitten takaisin bussilla Victoriaan ja metsästämään ruokapaikkaa. Mikään ruokapaikka ei kelvannut minulle, joten päätimme lähteä bussilla satamaan ja syödä siellä. Löysimme jonkun burgeripaikan ja söimme siellä. Sitten eikun takaisin lautalla Maltalle ja bussilla Mostaan.





sininen ikkuna





En yhtään ihmettele, että sininen ikkuna on yksi Maltan suosituimmista nähtävyyksistä. Suosittelen lämpimästi käymään Cittadellan katedraalissa ja tuolla sinisellä ikkunalla!

-Rosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti