sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Juulin ja Oonan toppipaikka

Minun ja Oonan viikko toppipaikalla on lähtenyt hyvin käyntiin. Pienistä alkukömmellyksistä huolimatta.

Lähdimme etsimään meidän toppipaikkaa maanantaina Paulan kanssa. Paikkaa oli hyvin vaikea löytää. Meillä meni siihen n. 3h. Pieninä vinkkinä seuraaville opiskelijoille, paikka ei aina saata löytyä kovin nopeasti. Meillä ei toiminut karttaohjelmat puhelimessa ja paikallisetkaan eivät tietäneet kyseistä hoitokotia. Kuljimme bussilla ristiin rastiin ja jopa menimme paikan ohitse. Kaikki alkoi olla hieman väsyneitä, joten lähdimme käymään kahvilassa. Kahvilassa oli mies joka tiesi kyseisen paikan. Hän tilasi meille taksin ja me päästiin perille kohteesen. Siellä pääsimme tapaamaan meidän työpaikkaohjaajamme ja hän kertoi meille työajoista sekä hieaman käytännöistä.

Työpaikka sijaitsee Msidassa. Hoitokodin nimi on Jasmine Nursing Home. Menemme työpaikalle yhdellä busilla ja matkaan menee n.20 minuuttia. Hoitokoti on juuri rakennettu. Se on siisti ja moderni. Talossa on kuusi kerrosta ja lisäksi parkkihallikerros talon alla.  Asiakkaiden huoneet ovat viidessä eri kerroksessa ja yhdessä kerroksessa on keittiö sekä ruokailutila. Meidän taukotila sijaitsee parkkihallikerroksessa. Talossa on kaksi hissiä ja lisäksi myös portaat sekä myös pieni aktiviteetti tila. Huoneissa asustaa yleensä kaksi asiakasta mutta joissain saattaa olla kolme. Huoneissa on sängyt, vaatekaapit sekä kylpyhuone. Suurin osa asiakkaista syö omissa huoneissa, mutta on talossa on myös mahdollisuus mennä ruokalaan syömään.

Meilla alkaa työt seitsemältä ja loppuu neljältä. Aamu alkaa työpaikalla raporttitilaisuudella, jossa kerrotaan yön tapahtumat sekä jaetaan työtehtävät. Jokaiseen kerrokseen menee yksi tai kaksi hoitajaa. Tämän jälkeen menemme hoitamaan asiakkaat aamupalan syöntiin. Pesemme heidät sängyssä, puemme heille päivä vaatteet sekä nostamme heidät sängystä ylös. Eli suurin osa asiakkaista ovat hyvin huonokuntoisia eikä pysty tekemää päivänaskareita itsenäisesti. Aamutoimien jälkeen meillä on pieni tauko. Tauon jälkeen jaamme asiakkaille lounaan. Lounas sisältää alkuruuan, pääruuan ja jälkiruuan. Lounaan jälkeen asiakkaat käyvät päivälevolle ja silloin on meidän hoitajien ruokatauko. Ruokatauko kestää tunnin verran. Ruokatauon jälkeen vaihdamme niille asikkaille vaipat joille tarvitsee. Yleensä tässä vaiheessa päivää ei oikeastaan ole hirveästi tehtävää ja kello alkaa olla jo sen verran että pääsemme jo töistä.

Työpaikalla asiakkaat ovat tietenkin ykkösenä mutta siellä ollaan myös tarkkoja hoitajien työergonomiasta sekä yleisestä siisteydestä.




Tämä kuva on otettu viikoloppuna St. Juliansista, Love-kyltin luota. Toivottavasti saamme myös otettua blogiin työpaikastamme kuvia.

-Juuli





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti